Prima pagină

Programul de lucru al Secţiei Consulare

Adresa:  Catsheuvel 37, 2517 JZ, Haga

Telefon informații consulare pentru cetățeni români00 31 (0) 70 354 15 80, +31 70 322 86 12, +31 70 331 99 80

Telefon de urgență00 31 (0) 651 596 107 - Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Adresă de e-mail informații consulare pentru cetățeni români: contact@informatiiconsulare.ro. (În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona  geografică.)

Portal web informații consulare pentru cetățeni români: http://www.informatiiconsulare.ro
 

 

IMPORTANT: Pentru operativitate, utilizaţi cu precădere corespondenţa electronică!

 
Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania se pot adresa la adresa de e-mail: programari@xs4all.nl  sau accesând portalul  http://www.eviza.ro 

EN: Regarding foreign citizens, that request visa services, we advise to send the inquires at the e-mail address: programari@xs4all.nl or at the webpage: http://www.eviza.ro

NL: Uw aanvragen mbt inreisvisa voor Roemenië kunt u mailen naar programari@xs4all.nlVoor meer informatie verwijzen wij u naar de web pagina http://www.eviza.ro

 

Important: Consulii onorifici, spre deosebire de Secţia Consulară, nu pot furniza servicii consulare care implică autoritatea de stat. Consulii onorifici nu au competenţe cu privire la eliberarea paşapoartelor, eliberarea actelor de stare civila, autentificarea procurilor şi declaraţiilor notariale sau eliberarea altor  documente oficiale.

 
Pentru eficientizarea și fluidizarea soluționărilor, Secția Consulară funcționează după cum urmează:

LUNI, MIERCURI

 • 09-14 preluare cereri pentru orice tip de servicii consulare, cu excepția cererilor de pașapoarte Preluarea cererilor se realizează doar pe bază de programare la  https://www.econsulat.ro.      
 • 15-16 preluare cereri pentru obținere acte din România și autentificare declarații. NUMAI pe bază de programare la https://www.econsulat.ro.     
 • 15-17 eliberare documente solicitate anterior pentru toate serviciile consulare cu excepția pașapoartelor.  Eliberarea documentelor nu necesită programare. NU vor fi preluate cereri de servicii consulare în acest interval. 

 MARŢI

 • 09-14 preluare cereri paşapoarte, de orice tip, cu programare la  https://www.econsulat.ro.     
 • 15-17 eliberare paşapoarte, fără programare. NU vor fi preluate cereri de servicii consulare în acest interval.

JOI

 •  09-14 preluare cereri paşapoarte, de orice tip, cu excepția pașaportului temporar. Toate cererile de pașapoarte vor fi preluate pe bază de programare la  https://www.econsulat.ro.  
 •  15-17 eliberări paşapoarte

 MARŢI, JOI

 • 15 - 17 eliberare pașapoarte, fără programare. NU vor fi preluate cereri de servicii consulare în acest interval.

 VINERI

 • 09-13 eliberare titluri de călătorie și preluare cereri pașapoarte, toate tipurile, cu excepția pașaportului temporar. Toate cererile de pașapoarte vor fi preluate pe bază de programare la  https://www.econsulat.roNU vor fi preluate alte cereri decât titluri de călătorie și pașapoarte. 

​Vineri, după ora 13.00, NU se lucrează cu publicul. 

 

IMPORTANT 

 • Pentru situații deosebite și urgente relatate telefonic la numărul menționat anterior, titlurile de călătorie pot fi eliberate oricând.  
 • Reamintim cetățenilor români că toate programările pentru solicitări servicii consulare se fac numai la  https://www.econsulat.ro.       
 • La adresa de e-mail haga@mae.ro (Secretariatul Ambasadei) NU se oferă informații consulare. 
 • Toate informațiile consulare pentru cetățenii români pot fi solicitate la contact@informatiiconsulare.ro.

                          

Pentru a verifica dacă a sosit pașaportul dumneavoastră, accesați secțiunea ”Pașapoarte primite la Secția Consulară” situată în partea dreaptă a ecranului.         

 

Secția Consulară este închisă cu ocazia sărbătorilor legale din România. 

Seară literară româno-elvețiană la Haga

18.05.2018

Ambasadorul României la Haga și Însărcinatul cu afaceri a.i. al Elveției la Haga au deschis seara literară româno-elvețiană prilejuită de lansarea…

Cinstirea memoriei eroilor români din Olanda cu prilejul Zilei Eroilor

16.05.2018

La 16 mai 2018, în ajunul sărbătorii Înălțării Domnului şi Zilei Eroilor, Ambasada României, în colaborare cu Ministerul olandez al Apărării, cu…

Vinuri românești prezente în Olanda

15.05.2018

Ambasadorul României la Haga a participat, la 14 mai a.c., la Waddinxveen, la o degustare de vinuri la care au fost prezenți și producătorii de vinuri…