Servicii consulare şi vize

Servicii consulare şi asistenţă pentru cetăţenii români

      

Serviciile consulare se efectuează exclusiv în baza programărilor transmise prin www.econsulat.ro.

 

Cum funcţionează?

1. Accesați https://econsulat.ro

2. Înregistrați-vă, prin apăsarea butonului „CREEAZĂ CONT NOU”, dacă nu aveți un cont de utilizator, și urmați indicațiile pentru solicitarea serviciului consular dorit.

3. Autentificați-vă în aplicație, dacă aveți deja un cont de utilizator.

4. Solicitați serviciul consular, alegând una dintre categoriile - CETĂȚENIE, DOCUMENTE DE CĂLĂTORIE, ACTE DE STARE CIVILĂ, ACTE NOTARIALE, OBȚINERE ACTE DIN ROMÂNIA, ALTE SERVICII - selectați serviciul consular dorit, completați corect și complet toate rubricile aplicației.

Atenție! Pentru persoanele minore cu vârsta până la 14 ani, rubrica Datele de identitate ale solicitantului se completează cu datele unuia dintre parinți sau al reprezentantului legal.

5. Transmiteți cererea pentru prevalidare/verificare către oficiul consular.

6. Programați-vă - după verificarea cererii de către funcționarii consulari, veţi fi solicitat să vă programați, în funcție de data/intervalul orar dorite de dumneavoastră corelat cu intervalele orare disponibile.

7. Prezentați-vă la oficiul consular - la data și ora pentru care v-a  fost confirmată programarea, vă deplasați la oficiul consular având la dumneavoastră, în original, documentele ce v-au fost solicitate a fi încărcate în aplicație.

 

Servicii consulare

Alegeri Prezidenţiale 2019. Secţiile de votare din Olanda

15.11.2019

În baza deciziei AEP, în Olanda sunt organizate 25 de secţii de votare, după cum urmează: Amsterdam: 5 secţii la Sporthallen Zuid (adresa: …

Japanese Tables Evening- Leiden

15.11.2019

La data de 13 noiembrie 2019, ambasadorul României, Brândușa Predescu şi Alexandra Calu, diplomat în cadrul Ambasadei, au participat la evenimentul…

Vizită de lucru a ambasadorului României la Enschede

06.11.2019

La data de 6 noiembrie 2019, ambasadorul României în Olanda, doamna Brândușa Predescu, a făcut o vizită de lucru în orașul Enschede, provincia…