Servicii consulare şi vize

Servicii consulare şi asistenţă pentru cetăţenii români

      

Serviciile consulare se efectuează exclusiv în baza programărilor transmise prin www.econsulat.ro.

 

Cum obțin o programare?

1. Accesați https://econsulat.ro

2. Înregistrați-vă, prin apăsarea butonului „CREEAZĂ CONT NOU”, dacă nu aveți un cont de utilizator, și urmați indicațiile pentru solicitarea serviciului consular dorit.

3. Autentificați-vă în aplicație, dacă aveți deja un cont de utilizator.

4. Solicitați serviciul consular, alegând una dintre categoriile - CETĂȚENIE, DOCUMENTE DE CĂLĂTORIE, ACTE DE STARE CIVILĂ, ACTE NOTARIALE, OBȚINERE ACTE DIN ROMÂNIA, ALTE SERVICII - selectați serviciul consular dorit, completați corect și complet toate rubricile aplicației.

Atenție! Pentru persoanele minore cu vârsta până la 14 ani, rubrica Datele de identitate ale solicitantului se completează cu datele unuia dintre parinți sau al reprezentantului legal.

5. Transmiteți cererea pentru prevalidare/verificare către oficiul consular.

6. Programați-vă - după verificarea cererii de către funcționarii consulari, veţi fi solicitat să vă programați, în funcție de data/intervalul orar dorite de dumneavoastră corelat cu intervalele orare disponibile.

7. Prezentați-vă la oficiul consular - la data și ora pentru care v-a  fost confirmată programarea, vă deplasați la oficiul consular având la dumneavoastră, în original, documentele ce v-au fost solicitate a fi încărcate în aplicație.

 

Servicii consulare

140 de ani de relații diplomatice RO-NL: 24 ianuarie 1880 – recunoașterea independenței României de către Țările de Jos

24.01.2020

România şi Țările de Jos au avut, de-a lungul istoriei, strânse legături în primul rând în plan economic. Regatul Țărilor de Jos a început să…

Programul Secției Consulare în data de 24 ianuarie 2020

20.01.2020

Vă informăm că, potrivit prevederilor legale în vigoare, Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos va fi închisă în data de 24 ianuarie 2019. Prin …

Interviu acordat de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a acordat pentru platforma "Umbrela Strategică" un interviu privind priorităţile diplomaţiei româneşti.…